ResimEdirne Bilim ve Teknoloji Şenliği

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla TÜBİTAK 4007 Projesi kapsamında Sultan II. Bayezid Külliyesi'nde gerçekleştirilen Edirne Bilim ve Teknoloji Şenliği'nde ilkokul ve ortaokul öğrencilerine fen, teknoloji  ve matematik etkinlikleri yaptırılmıştır.

93 etkinliğin yer aldığı bilim şenliği kapsamında gözlem ve gösteriler, bilimsel araç, model, materyal ve robotların bulunduğu sergiler, bilimsel yarışmalar, atölyeler, bilimsel oyunlar ve farkındalık afişleri olmak üzere 7 farklı kategoride etkinlik yapılmıştır. Katılımcılar belirtilen etkinlik kategorileri kapsamında fizik, kimya, biyoloji, astronomi, matematik, coğrafya, robotik, teknoloji ve kodlama ve bilim tarihi olmak üzere 9 farklı bilim ve teknoloji alanını yakından tanıma fırsatı elde etmişlerdir.

Resim

Resim Etkin Mülakat Teknikleri ve Doğru Meslek Seçimi Semineri

Trakya Üniversitesi Eğitim Fakültesi Matematik ve Fen Bilimleri Eğitimi Bölümü Matematik Eğitimi ABD tarafından düzenlenen “Etkin Mülakat Teknikleri ve Doğru Meslek Seçimi Semineri” başlıklı seminer İnsan Kaynakları Profesyoneli ve Öğrenci Koçu Burak HATİPOĞLU tarafından Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Öğretmenliği Programı öğretmen adaylarına 18.04.2019 tarihinde saat 15:30’da A11 nolu derslikte verilmiştir.

ResimMatematik Eğitiminde Yaratıcı Drama

“Matematik Eğitiminde Yaratıcı Drama” konulu seminer, 30 Nisan 2018 Pazartesi günü Yaratıcı Drama Eğitmeni Yasemin BÜYÜKATLI tarafından Dr. Öğr. Üyesi Dilek GİRİT YILDIZ önderliğinde İlköğretim Matematik Öğretmenliği Bölümü 4. sınıf öğrencilerine verilmiştir. Seminerin amacı öğretmen adaylarında Matematik Öğretiminde Yaratıcı Drama Yöntemi kullanımına dair farkındalık oluşturmaktır.

Resim    Uzay Gözlem Gecesi

Resim    STEM Yaklaşımı Eğitim Günleri

Resim    Türkiye'de ilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) ve BİLSEM'lere Öğrenci Seçimi

Resim Arka Bahçem Etkinliği

Öğretmen adayları Dr. Öğr. Üyesi Hasan Özyıldırım rehberliğinde Fakültemiz Dekanlığı desteği ile “Arka Bahçem” uygulamaları kapsamında tarım işlerine ait temel uygulamaları öğrenmekte ve uygulamaktadır. Kendi yetiştirdikleri ürünleri bir sonraki dönemde toplayabilmektedirler.

Resim Kuş Gözlemciliği

Trakya Üniversitesi Biyoloji bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Kaya, Matematik ve Fen Bölümü öğrencilerine kuş gözlemciliği ile ilgili sunum yapmıştır.

Resim Filatelik Kimya Tarihi

Trakya Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümü öğretim Üyesi Prof.Dr. Ömer Zaim, Matematik ve Fen Eğitimi Bölümü öğrencileri Filatetik Kimya Tarihi üzerine seminer vermiştir.

Resim Mol Günü

1 mol maddede tanecik sayısını belirten Avogadro Sayısı olan 6,02x1023 ile ilgili farkındalık yaratmak için 10. ayın 23. günü (23 Ekim) sabah 6:02’den akşam 6:02’ye kadar dünya mol günü olarak kutlanmaktadır. Fen Bilgisi Öğretmenliği 1. Sınıf öğrencilerinin yaptıkları etkinliklerden örnekler sunulmuştur.

Topluma Hizmet Uygulamaları dersinden Örnek Projeler İçin Tıklayınız

Bu içerik 21.11.2019 tarihinde yayınlandı ve toplam 768 kez okundu.