2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Matematik Eğitimi ABD Derslerinin Uzaktan Eğitimde Yürütülmesine İlişkin Planlama Toplantısı Yapılmıştır

MATEMATİK EĞİTİMİ ANABİLİM DALI TOPLANTI TUTANAĞI

Gündem: 2020-2021 Öğretim Yılı Güz Dönemi Derslerinin Uzaktan Eğitimde Yürütülmesine İlişkin Planlamalar

Toplantı No: 2020-5

15.10.2020 tarihinde saat 14:30’da Matematik Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Funda GÜNDOĞDU ALAYLI başkanlığında Matematik Eğitimi Anabilim Dalı’nın tüm öğretim elemanlarının katılımıyla Microsoft Teams üzerinden online olarak (dijital ortamda kayıt altına alınarak) anabilim dalı toplantısı yapılmış olup yeni başlayacak olan dönemde derslerin uzaktan eğitimle nasıl yürütüleceği görüşülmüştür. Tüm dersler için dersi verecek öğretim elemanları planlamasını anlatmış ve yürütme planlamaları tek tek konuşulmuş olup derslerin aşağıdaki tabloda belirtildiği gibi yürütülmesi kararı alınmıştır.

Dr. Öğr. Üyesi Funda GÜNDOĞDU ALAYLI

Matematik Eğitimi ABD Başkanı

Dr. Öğr. Üyesi Funda GÜNDOĞDU ALAYLI

İMZ201 Matematik Öğrenme ve Öğretme Yaklaşımları

Bu ders, Bologna bilgi paketinde gösterilen tüm kazanımları içerecek şekilde işlenecektir. Ders süreci öğretim elemanının sunumları (slayt) ve sınıf tartışmaları şeklinde ilerleyecektir. Yüzyüze eğitimde kullanılan sunumlar önemli kısımları esas alınarak kısaltılmıştır. Ayrıca zaman zaman öğrencilere öğrendikleri bilgilerini kullanacakları küçük uygulamalar yaptırılacaktır. Dönem içinde öğrencilere ödevler verilecektir.

İMZ303 Geometri ve Ölçme Öğretimi

Bu ders, Bologna bilgi paketinde gösterilen tüm kazanımları içerecek şekilde işlenecektir. Ders süreci öğretim elemanının sunumları (slayt) ve sınıf tartışmaları şeklinde ilerleyecektir. Hazırlanan sunumlar ders saatini dikkate alarak gerektiğinde özetlenerek kullanılacaktır. Öğrencilerden ortaokul matematik müfredatında Geometri ve ölçme öğrenme alanlarına ilişkin etkinlik geliştirmeleri ve ders planı hazırlamaları istenecektir.

FBZ105 Genel Matematik I

Bu ders, Bologna bilgi paketinde gösterilen tüm kazanımları içerecek şekilde işlenecektir. Dersin işlenişi, hazırlanan ders notlarını (pdf formatında) temel alan anlatım ve soru çözümü ile gerçekleşecektir. Yüzyüze eğitimde kullanılan ders notları özetlenerek, önemli yerleri vurgulanarak kullanılacaktır. Ayrıca dersin süresinden dolayı çok fazla soru çözümü gerçekleştirilemeyeceği için kitap önerisinde bulunulacak ve ders notları sistemde paylaşılacaktır.

FEN105 Genel Matematik I

Bu derste devam almayan öğrenci olmadığından ders notları sisteme yüklenerek öğrencilerin erişimine açılacaktır. Ayrıca bu dersin içeriği FBZ105 Genel Matematik I dersinin içeriği ile belli bir konuya kadar aynı olduğundan isteyen öğrenciler FBZ105 Genel Matematik I canlı derslerine katılabilir.

BÖTE102 Matematik I

İÖM321 Seçmeli I: Geometrik Düşünme Gelişimi

Bu derste devam almayan öğrenci olmadığından ders notları sisteme yüklenerek öğrencilerin erişimine açılacaktır. Ayrıca öğrencilerin dersle ilgili sıkıntılarında yardımcı olmak için iletişimde bulunulacaktır.

İÖM571 Özel Öğretim Yöntemleri I

Dr. Öğr. Üyesi Dilek GİRİT YILDIZ

Matematik Tarihi (4.sınıf)

Bu ders, matematik tarihi ile araştırma yapma, bilgileri sunma ve bu bilgileri matematik öğretimine entegre etmeye dayanmaktadır. Ders genellikle, araştırılan bilgilerin sunumu ve tartışılıp değerlendirilmesi şeklinde gerçekleşecektir. Örgün öğretimde daha önce kullanılan sunumlar kullanılacak ve sunumların uzun olması durumunda özet yapılacaktır. Dönem içinde öğrencilere ödevler verilecektir ve sunum yapmaları istenecektir.

Matematik Tarihi (1.sınıf)

Matematiğin Temelleri1

Bu ders, matematik öğretim programında sayılar ve cebir öğrenme alanlarındaki konulara ilişkin temel kavramlar ve özelliklerini tanıtmaya, bu kavram ve özellikleri kullanmaya ve bunların öğretim açısından genel olarak ele alınmasına dayanmaktadır. Dersin işlenişi, hazırlanan ders notlarını (pdf formatında) temel alan anlatım, öğretimle ilgili makaleler üzerinde tartışma ve soru çözümü ile gerçekleşecektir.

Seçmeli IV: Matematiksel Kavram Yanılgıları

Bu ders, matematikteki öğrenme alanlarına göre öğrencilerin muhtemel kavram yanılgılarının sunumuna dayanmaktadır. Örgün öğretimde daha önce kullanılan sunumlar kullanılacak ve sunumların uzun olması durumunda özet yapılacaktır. Ders işlenişi süresince öğrencilerden, düşüncelerini gerekçeleriyle açıklamaları beklenmektedir. Dönem içinde öğrencilere ödevler verilecektir ve sunum yapmaları istenecektir.

Sayıların Öğretimi

Bu ders, sayılar alt öğrenme alanındaki konulara ilişkin öğretim bilgisi, öğrenci bilgisi ve bu konuların günlük hayat ve diğer derslerle ilişkisini temel alan bilgilerin sunumuna dayanmaktadır. Hazılanan sunumlar ders saatini dikkate alarak gerektiğinde özetlenerek kullanılacaktır. Dönem içinde öğrencilere ödevler verilecektir.

Öğretim Görevlisi Serpil BULUT

Analitik Geometri

Öğrencilerin kullanımı için ayrıntılı ders notu hazırlanmıştır. Ders notu hazırlanırken Bologna sürecinde önerilen kaynaklara sadık kalınmıştır. Ders notu sisteme yüklenerek öğrencinin erişimine açılacaktır. Ders notları üzerinden canlı sunumlar yapılacak ve kaydedilerek öğrencilerin tekrar ulaşabilmesi sağlanacaktır. Öğrencilerin soruları için iletişim kanalları açık tutulacaktır.

AE Seç: Matematik Ders kitabı İnceleme

Öğrencilerin kullanımı için ayrıntılı ders notu hazırlanmıştır. Ders notu hazırlanırken Bologna sürecinde önerilen kaynaklara sadık kalınmıştır. Öğrencilerin online olarak 5, 6, 7 ve 8 sınıf ders kitaplarına ulaşmaları sağlanacaktır. Ders notu sisteme yüklenerek öğrencinin erişimine açılacaktır. Ders notları üzerinden canlı sunumlar yapılacak ve kaydedilerek tekrar ulaşılması sağlanacaktır. Öğrencilerin soruları için iletişim kanalları açık tutulacaktır.

Ödev

Bu içerik 15.10.2020 tarihinde yayınlandı ve toplam 325 kez okundu.