DR. ÖĞR. ÜYESİ EMRAH OĞUZHAN DİNÇER DANIŞMANLIĞINDAKİ TUBİTAK 2209-A PROJESİ KAPSAMINDA ÇALIŞAN BİLİM TARİHİ OKUMA GRUBUNUN BU HAFTAKİ KONUĞU PROF. DR. H. GÜL YAĞLIOĞLU OLDU

TUBİTAK 2209-A projesi kapsamında Dr. Öğr. Üyesi Emrah OĞUZHAN DİNÇER danışmanlığında ve Fen Bilgisi Eğitimi Anabilim dalı 4. Sınıf öğrencilerimizden Çağla Nur ZEHİR ve Bilge BOŞNAK tarafından yürütülen
"Bilim Tarihi Grubu Toplantıları Üzerinden Öğretmen Adaylarının Bilim Tarihi ve Bilim İnsanları Anlayışlarının İncelenmesi " başlıklı TUBİTAK 2209-A projesinin her hafta devam eden toplantılarının bu haftaki konusu “Yurt Dışında Eğitim Görmüş Türk Bilim İnsanlarımız” idi. 18.12.2023 tarihinde gerçekleşen toplantıya Ankara Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Fizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Gül YAĞLIOĞLU Microsoft Teams programı üzerinden katılarak yurt dışında eğitim görmüş bir Türk bilim insanı olarak yurtdışı deneyimlerini ve devam etmekte olan TÜBİTAK projelerini paylaştı. Sonrasında ise, “Bilim Tarihi Grubu”nda yer alan Fen Bilgisi, İlköğretim Matematik, Sosyal Bilgiler ve Türkçe öğretmen adaylarının sorularını yanıtladı. Prof. Dr. H. Gül YAĞLIOĞLU öğretmen adaylarına kendilerine güvenmeleri, zorluklar karşısında pes etmeden konfor alanlarından çıkıp sebat etmeleri ve yurt dışı eğitim deneyimini yaşamaları gerektiği yönünde tavsiyelerde bulundu.
Bu içerik 25.12.2023 tarihinde yayınlandı ve toplam 26 kez okundu.